Tätä on Liike

Liikkeen tarina

Liike Nyt perustaa päätökset tutkittuun tietoon ja ihmisten kokemuksiin. Liike ottaa teknologian avulla ihmiset mukaan keskustelemaan ja päättämään asioista myös vaalien välillä.

Liike Nytin perustivat Helene Auramo, Alex Nieminen, Karoliina Kähönen, Tuomas Enbuske, Mikael Jungner, Sarian Antila ja Hjallis Harkimo. Perustajat ovat hyvin erilaisia keskenään ikänsä, taustansa ja poliittisten kantojensa suhteen.

Liikkeellä on Nettiparlamentti, joka vaikuttaa Liikkeen kantoihin. Nettiparlamenttiin liittyminen ei sido mihinkään.

Nettiparlamenttimme on ollut alusta asti mukana rakentamassa Liikettä. Asiantuntijoiden, tutkitun tiedon ja Nettiparlamenttimme yhteistyön tuloksena syntyi esimerkiksi Liike Nytin tiekartta, joka määrittää painopisteemme kuluvalla eduskuntavaalikaudella.

Liike Nytillä on kuusi perusperiaatetta, jotka ohjaavat sen toimintaa. Nämä periaatteet ovat pienin mahdollinen nimittäjä, jonka jokainen Liikkeessä toimiva allekirjoittaa. Periaatteet ovat:

  1. Jokaisesta on pidettävä huolta
  2. Markkinatalous on toimiva tapa kehittää yhteiskuntaa, kunhan sen säännöt ovat reilut
  3. Ilmastonmuutos on totta ja päätökset on tehtävä ympäristön kannalta kestävällä tavalla
  4. Yrittäjyys on tehokkain tapa tehdä asioita, jos sille annetaan tilaa
  5. Yksilön arvostaminen
  6. Eurooppa-myönteisyys

Tavoitteemme on muuttaa koko poliittisen osallistumisen kulttuuri ja istuttaa uudenlainen päätöksenteon tapa kaikkiin päätöksenteon asteisiin. Muutokset lähtevät pienistä asioista.